Συνταγές

Κέικ με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

1 1/4 κούπα δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

1 κούπα γάλα φρέσκο

3 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κ.σούπας ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γλυκού αλάτι

3 κ.γλυκού μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ

Προαιρετικά: σταγόνες σοκολάτας ή  άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

 

Τρόπος Παρασκευής

Ανακατευουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα ή το μπέϊκιν πάουντερ. Στο τέλος βάζουμε το αυγό και φτιάχνουμε ένα ενιαίο μίγμα, ανακατέυοντας και τις σταγόνες σοκολάτας.
Τοποθετούμε σε φορμάκια ή σκεύος και ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του κέικ.

Κοτόπουλο με φρέσκια ντομάτα και δίκοκκο βιολογικό σιτάρι ή πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και τριμμένες

Λίγο ντοματοπελτέ

½ φλυτζάνι λάδι

1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

250 γρ. δίκοκκο βιολογικό σιτάρι ή πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» (μουλιασμένα)

Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, λίγο κύμινο

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Αφού τσιγαριστούν σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε το φαγητό για 15 λεπτά. Ρίχνουμε στη συνέχεια την ντομάτα μαζί με τον ντοματοπελτέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μπαχάρι και κύμινο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

Όταν γίνει το κοτόπουλο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Στην σάλτσα ρίχνουμε το δίκοκκο βιολογικό σιτάρι ή πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» και το αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσει καλά με το ζουμί του φαγητού. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό με αρκετό ζουμάκι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Ριζότο με δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» και κρέας ή κοτόπουλο ή γαρίδες

Υλικά

1 φλυτζάνι δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

1 φλυτζάνι μοσχάρι κομμένο λωρίδες (ή γαρίδες ή κοτόπουλο)

Λαχανικά κομμένα ζουλιέν (λωρίδες)

1 καρότο μέτριο
1 κολοκύθι
½ πιπεριά πράσινη
½ πιπεριά κόκκινη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 κύβο ζωμού knorr ή maggie

Ξηροί καρποί λίγο αμύγδαλο ή καρύδι χοντροκομμένο

λίγο σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

λίγο τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό το ζωμό μαζί με το σαφράν για να «πορτοκαλίσει» και το αφήνουμε στο μάτι να παραμένει καυτό. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το ελαιόλαδο και το κρέας (ή ότι άλλο επιλέξαμε) ώστε να ψηθεί σχεδόν εντελώς (το κρέας θέλει περισσότερη ώρα). Ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τους ξηρούς καρπούς για να τσιγαριστούν.

Προσθέτουμε το δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να «γυαλίσει»(*) και με βαθιά κουτάλα ρίχνουμε 1 – 1,5 κουταλιά από τον καυτό ζωμό, ανακατευοντας συχνά και χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Μόλις σχεδόν πιει το ζωμό, προσθέτουμε σταδιακά και τις επόμενες κουταλιές μέχρι να έρθει στο επίπεδο ψησίματος που επιθυμούμε. Αλατοπιπερώνουμε πριν ολοκληρώσουμε.

(*) εάν επιθυμούμε σβήνουμε με κάποιο ποτό πριν αρχίσουμε να ρίχνουμε το ζωμό στα υλικά, πχ λευκό κρασί, ρούμι ή τεκίλα

Φακόρυζο με δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι φακές

1 φλιτζάνι δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

2 μεσαία καρότα κομμένα ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1 κ.σούπας πελτές ντομάτας

1-2 φύλλα δάφνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: λίγο ξύδι και μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Παρασκευής

Μουλιάζουμε σε μπολ με νερό τις φακές μαζί με το δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» για 2-3 ώρες.
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τις φακές και το σπόρο. Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μπορούμε να σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο λίγο ξίδι ή και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η Σαλάτα της κ.Ρούλας με δίκοκκο βιολογικό σιτάρι ή πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

1 φλιτζάνι δίκοκκο βιολογικό σιτάρι ή πλιγούρι  «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

2 ½ φλιτζάνι νερό

½  φλιτζάνι μηλόξυδο

2 φύλλα δάφνης

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. μπέϊκον

1 φλιτζάνι μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι παρμεζάνα κομμένη φλύδες

 

Για τη σάλτσα

½  σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

5 κ.σούπας ελαιόλαδο

3 κ.σούπας χυμό λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Βραζουμε το δίκοκκο βιολογικό σιτάρι ή πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» μαζί με το μηλόξιδο και τα δαφνόφυλλα για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε το σπόρο ή το πλιγούρι.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.

Σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κομμάτια μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά  και στο τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.

Ψωμί – Παξιμάδια με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» σε αρτοπαρασκευαστή

Υλικά

620 γρ. δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

380 ml νερό

1 κ.σούπας ελαιδόλαδο

1 κ.γλυκού κοφτό μαγιά

Προαιρετικά:1 κ.γλυκού αλάτι (προαιρετικά) και μυρωδικά ή σπόροι ηλιόσπορου ή ελιές κομμένες ή ξηροί καρποί

Τρόπος Παρασκευής

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον αρτοπαρασκευστή (συνήθως το κάνουμε βράδυ ώστε το πρωί να έχουμε φρέσκο ψωμί για το πρωινό μας και για όλη την υπόλοιπη μέρα).

Αν θέλουμε να κάνουμε παξιμάδια, αφού φτιάξουμε το ψωμί, κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια και το ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.

Ζύμη πίτσας με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

700 γρ. δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

400 ml νερό

1 φακελάκι μαγιά

40 γρ. ελαιδόλαδο

1 κ.γλυκού ζάχαρη

2 κ.γλυκού αλάτι

Τρόπος Παρασκευής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μια ενιαία ζύμη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να φουσκώσει.

Απλώνουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε ένα ταψί στο πάχος που επιθυμούμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα ομοιόμορφα και προαιρετικά μυρωδικά (πχ ρίγανη). Τοποθετούμενη υλικά της αρεσκείας μας σε στρώσεις όπως αλλαντικά (πχ σαλάμι, μπεϊκον), λαχανικά (πχ μανιτάρια, πιπεριά) και τέλος καλύπτουμε με τριμμένο τυρί (πχ γκούντα, μοτσαρέλλα).

Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λέπτα ή  μόλις ροδίσει η επιφάνεια.

Ζυμαρικά με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

100 γρ. δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» ανα άτομο
π.χ. 5 άτομα*100 γρ.= 500 γρ.

1 ασπράδι αυγού ανά άτομο
π.χ. 5 άτομα*ασπάδι = 5 ασπράδια αυγού

Άλάτι κατά προτίμηση ή 1 κ.γλυκού στα 3 ασπράδια

Τρόπος Παρασκευής

Ανακατεύουμε το δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» με το αλάτι και τα ασπράδια αυγού ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Πλάθουμε και ανοίγουμε τη ζύμη πιέζοντας ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση. Κόβουμε κατά μήκος σε ισόπαχα μέρη και αφήνουμε να στεγνώσει το ζυμάρι με φυσικό τρόπο.
Μαγειρεύουμε τα χειροποίητα ζυμαρικά με όποιο τρόπο που επιθυμούμε.

Κρέπες με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

500 γρ. δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

4 ποτήρια ή 800 ml γάλα ελαφρύ σε χλιαρή θερμοκρασία

4 – 5 αυγά

1 κ. γλυκού ζάχαρη

1 κ. σούπας κονιάκ

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπoλ μαζί με το βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μαζί με τη ζάχαρη.
Γίνεται ο χυλός και όταν είναι ομοιόμορφο το μίγμα, προσθέτουμε το κονιάκ* με το ελαιόλαδο.

Αφήνουμε το χυλό για 20 λεπτά στο μπoλ σκεπασμένο με ένα πανί να ηρεμήσει.

Το μίγμα μπορεί να γίνει στο χέρι ή με μπλέντερ. Στο μπλέντερ μπορεί να χρειαστεί 30-50 γρ. βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» περισσότερο.

Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Για κάθε μία κρέπα αλείφουμε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Παίρνουμε το χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και με μια κοφτή κουταλιά ρίχνουμε το χυλό στο τηγάνι κυκλικά για κάθε μία κρέπα που φτιάχνουμε. Αφού ψηθεί η μία πλευρά γυρνάμε και την άλλη για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για κάθε μία κρέπα ξεχωριστά.

Για τη γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυασμούς της αρεσκείας μας. Μερικές προτάσεις:

Μερέντα με φρέσκες φράουλες ή μπανάνα
Τυρί – ζαμπόν
Ανθότυρο με μαρμελάδα φράουλα και γιαούρτι
Μανιτάρια – τυρί -πιπεριά
Με κιμά και τυρί (χρειάζεται ψήσιμο στο φούρνο)

Αφού βάλουμε στις κρέπες τα υλικά της αρεσκείας μας, μπορούμε σε μια τοστιέρα να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο (π.χ. για να λιώσει το κασέρι).

* το κονιάκ βοηθάει να φύγει η γεύση και η μυρωδιά του αυγού

Φανουρόπιτα με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

420 γρ. δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

240 γρ. ελαιόλαδο

240 γρ φυσικός χυμός πορτοκάλι

400 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κ.γλυκού κανέλλα

Ξηρούς καρπούς όπως σταφίδες, αμύγδαλα και καρύδια

Τρόπος Παρασκευής

Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ ανακατεύοντας πρώτα το ελαιόλαδο, έπειτα το φυσικό χυμό και τέλος την κανέλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και μετά αναμειγνύουμε το βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στο μίγμα.

Τοποθετούμε σε σκεύος και ψήνουμε σε φούρνο στη μεσαία θέση στον αέρα για 45 λεπτά στους 170ο C βαθμούς ή σε πάνω-κάτω αντίσταση για 45 λεπτά στους 180ο C βαθμούς.

Κουλουράκια κανέλλας με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» (νηστίσιμα)

Υλικά

1 κιλό δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

1 ποτήρι ζάχαρη καστανή

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κ.γλυκούι σόδα

½ κ.γλυκού μπέϊκιν

2 κ.γλυκού κανέλλα

½ κ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Τρόπος Παρασκευής

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» με τη σόδα και την κανέλλα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα των στερεών στα υγρά. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200ο C για 25 λεπτά.

Τυρόπιτα Κουρού με δίκοκκο βιολογικό αλεύρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά ζύμης

500 γρ. δίκοκκο βιολογικό σιτάρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

1 κ.γλυκού σόδα

λίγο ξίδι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

250 γρ. βούτυρο φυτικό (π.χ. βιτάμ)

1 κ.γλυκού ζάχαρη

1/4 κ.γλυκού αλάτι

Υλικά γέμισης

250 γρ. ανθότυρο

250 γρ. μυζήθρα

1 αυγό

προαιρετικά σουσάμι, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος

Τρόπος Παρασκευής

Για τη Ζύμη:
Αναμειγνύουμε τη σόδα με το ξίδι και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε το μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Προαιρετικά στη ζύμη μπορεί να προστεθεί λιναρόσπορος ή/και ηλιόσπορος.

Για τη Γέμιση:
Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο ζύμης περίπου 1εκ, τοποθετούμε τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη. Ολοκληρώνοντας φτιάχνουμε 25-30 τεμάχια.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια πριν το ψήσιμο με το αυγό και ρίχνουμε προαιρετικά με σουσάμι ή/και λιναρόσπορο.

Τοποθετούμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο σε αέρα κάτω για 30 λεπτά.

Σαλάτα Τυνησίας «Ταμπουλέ» με βιολογικό σπόρο δίκοκκου σιταριού ή με βιολογικό πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Υλικά

1 κούπα πλιγούρι ή σπόρου δίκοκκου σιταριού «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

100 γρ. μαϊντανός

25 γρ. δύοσμος

½ κούπα λεμόνι

½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό

4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

4 ντομάτες ψιλοκομμένες (μόνο η ψίχα)

½ κούπα αγγούρι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε το σπόρο δίκοκκου σιταριού ή το βιολογικό πλιγούρι «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ» και αφού φουσκώσει, το ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό (15 λεπτά βράσιμο για τον σπόρο και περίπου 5 λεπτά βράσιμο για το πλιγούρι).

Στραγγίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ
«ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»

Βράζουμε το σπόρο δίκοκκου σιταριού για 10-15 λεπτά. Τοποθετούμε τόσο νερό μέχρι να καλύψει το σπόρο ώστε να μπορεί να το απορροφήσει στο βράσιμο και να χυλώσει, με αυτό τον τρόπο δεν πετάμε το νερό γιατί περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του Βιολογικού Δίκοκκου σπόρου Κορρίνης Καρπός. (Διαβάστε τη χημική ανάλυση στην πίσω πλευρά της συσκευασίας)

Μετά το βράσιμο φτιάχνουμε την σαλάτα της αρεσκείας μας και προσθέτουμε μέσα το βρασμένο μας σπόρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνοντας ελαιόλαδο, λεμόνι ή ότι άλλο επιθυμούμε και έχουμε ένα πλήρες γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ «ΚΟΡΙΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ»
1) ΣΑΛΑΤΑ – 2) ΓΕΜΙΣΤΑ – 3) ΦΑΚΕΣ – 4) ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

1) Φτιάχνουμε την αγαπημένη μας σαλάτα ως συνήθως. Μετά προσθέτουμε 1 κούπα βιολογικό πλιγούρι «Κορίννης Καρπός» και το αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά με τα υγρά της σαλάτας. Με τη χημική σύσταση του πλιγουριού «Κορίννης Καρπός» και με βάση τις πρωτεΐνες, βιταμίνες και εδώδιμες ίνες του αποτελεί ένα πλήρες υγιεινό γεύμα.

2) Σε γεμιστά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρύζι με το βιολογικό πλιγούρι «Κορίννης Καρπός» ή να κάνουμε ένα μίγμα πλιγούρι μισό μισό με ρύζι.

3) Στις φακές : Παρασκευάζουμε τις φακές όπως συνήθως, προσθέτοντας όμως βιολογικό πλιγούρι «Κορίννης Καρπός» λίγο πριν σταματήσει το βράσιμο τους, 3-5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά.

4) Ντολμαδάκι με πλιγούρι «Κορίννης Καρπός»
Ακολουθούμε τη συνταγή μας μόνο που αντί για ρύζι, χρησιμοποιούμε το βιολογικό πλιγούρι «Κορίννης Καρπός». Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με το πλιγούρι από το προηγούμενο βράδυ. Το πλιγούρι μαλακώνει και απορροφά όλους τους χυμούς. Το πρωί τυλίγουμε το μίγμα στα φύλλα και μαγειρεύουμε τα ντολμαδάκια με πλιγούρι.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και παραγγελίες από το κατάστημά μας.

Επικοινωνία