Αλεύρι 1Kgr

4,00 €

1Kgr αλεύρι ζέας με εξαιρετικό άρωμα και χρώμα που δίνει ψωμί με έντονη και γεμάτη γεύση. Η αρτοποιητική του ικανότητα είναι άριστη και κατάλληλη για παρασκευή ψωμιού, παξιμαδιών, ζύμης πίτσας, κέικ, κουλουριών αφού προσλαμβάνει εύκολα το νερό και σχηματίζει εύπλαστο ζυμάρι παρότι δεν περιέχει βελτιωτικά και πρόσθετες ύλες.

Περιγραφή Προϊόντος

Τα προϊόντα Κορίννης Καρπός από δίκοκκο σιτάρι Ζέας, με βάση τις χημικές αναλύσεις τους, είναι υψηλής διατροφικής και θρεπτικής αξίας με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το αλεύρι Κορρίνης Καρπός υπερέχει έναντι των λευκών αλεύρων διότι:

Είναι αγνό, βιολογικό, από μη μεταλλαγμένο καρπό, καθαρό από ίχνη λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων επειδή η καλλιέργειά του ως αγριοσίταρο είναι ανθεκτική, επιβιώνει και αναπτύσσεται εύκολα.

Είναι πιο εύπεπτο και γευστικό έχοντας πλούσια γεύση και ιδιαίτερο άρωμα.

Έχει υψηλή θρεπτική αξία σε σχέση με ένα κοινό λευκό αλεύρι γιατί έχει λιγότερα κορεσμένα λίπη (επιβλαβή για την υγεία), ενώ περιέχει περισσότερα πολυακόρεστα ευεργετικά λιπαρά οξέα γιατί αλέθεται με ολόκληρο το φύτρο του.

Έχει περισσότερες πρωτεΐνες και κυρίως υπερέχει στο αμινοξύ ΛΥΣΙΝΗ (10% περισσότερο ποσοστό). Τα αμινοξέα είναι οι δομικοί λίθοι των πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες φτιάχνουν τους ιστούς του σώματος. Η λυσίνη έχει τις εξής «μαγικές» ιδιότητες:

Α. βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα
Β. είναι βασικό στοιχείο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου
Γ. κάνει τα προϊόντα εύπεπτα

Περιέχει ακόμα τα ακόλουθα αμινοξέα: τρυπτοφάνη, μεθειονίνη, θειονίνη, βαλίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, φαινυλαλανίνη. Όλα αυτά βρίσκονται στο φλοιό του σπόρου και αφού είναι ολικής άλεσης μεταφέρονται στο αλεύρι.

Φυτικές ίνες του Κορίννης Καρπός

Περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες με προβιοτικές ιδιότητες βοηθώντας στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Μαγγάνιο

Περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες μαγγανίου συστατικό που ενισχύει τη μνήμη, βοηθάει στην κόπωση, είναι αντικαταθλιπτικό, αντί οξειδωτικό και αγχολυτικό. Ενεργοποιεί τις ενζυματικές δράσεις του μεταβολισμού, μεταφέρει το κάλιο γεγονός που βοηθάει στις κράμπες και την απορρόφηση των βιταμινών. Επίσης, περιέχει κοβάλτιο, ψευδάργυρο, σίδηρο.

Σάκχαρο

Το αλεύρι Κορίννης Καρπός έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (40) σε σχέση με το λευκό αλεύρι (100). Αυτό σημαίνει ότι τα σάκχαρα διασπώνται πιο αργά στον οργανισμό και η γλυκόζη που είναι το σάκχαρο του αίματος δεν ανεβαίνει απότομα. Η βραδεία διάσπαση σακχάρων οφείλεται στις πλούσιες φυτικές ίνες που περιέχει επειδή είναι ολικής αλέσεως και στην υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο που βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για διαβητικούς.

Χοληστερόλη

Βοηθάει στη ρύθμιση της χοληστερόλης γιατί είναι ολικής αλέσεως και έχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (σαν του ελαιολάδου), ο πετρόμυλος με πέτρες Νάξου λειτουργεί όπως τα λιοτρίβια ψυχρής έκθλιψης χωρίς να αναπτύσσει το αλεύρι υψηλές θερμοκρασίες και να χάνει τα πολύτιμα συστατικά του, σε σχέση με τους συμβατικούς σιδερένιων τυμπάνων μύλους.

Βιταμίνες Β

Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες βρίσκονται στο φλοιό και περιέχει επίσης προβιταμίνη Α που βοηθάει στην καλή όραση, στην ξηροδερμία και βιταμίνη Ε που είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Παρόλο που δεν είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά λέγεται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επειδή περιέχει την «ροδανίνη» και δεν έχει αλλεργιογόνες ιδιότητες.

Προσοχή

Το αλεύρι Κορίννης Καρπός περιέχει μικρή ποσότητα γλουτένης γι’ αυτό δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη κοιλιοκάκη, γιατί δεν είναι gluten free.

Εν κατακλείδι

Θα λέγαμε ότι το ψωμί από άσπρο αλεύρι των φούρνων σε σχέση με το βιολογικό Κορίννης Καρπός είναι ένα κομμάτι «φελιζόλ», όσο πιο λευκό το ψωμί τόσο πιο θρεπτικά άχρηστο. Πάμφτωχο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία αφού αλέθεται μόνο το ενδοσπέρμιο για εμπορικούς λόγους πολλές φορές γίνεται και θερμική επεξεργασία, ενώ κατά την καλλιέργεια των κλασικών σιταριών χρησιμοποιούνται κατά κόρον λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και τα τελευταία χρόνια μεταλλαγμένοι σπόροι προωθούμενοι από μεγάλες εταιρείες σιτηρών.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και παραγγελίες από το κατάστημά μας.