Πληροφορίες

Το δίκοκκο σιτάρι Κορίννης Καρπός της αρχαίας ποικιλίας Ζέας σπέρνεται και καλλιεργείται με περισσή φροντίδα από το Βασίλη Ορφανό στο χώμα της Λιοφάτεζας στην Τανάγρα. Αναπτύσσεται και μεστώνει κάτω από τη ζεστασιά του άφθονου ελληνικού ήλιου.

Έτσι παράγεται ένας καρπός ανόθευτος, καθαρός, απαλλαγμένος από φυτοφάρμακα, λιπάσματα και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Από τον Ιανουάριο του 2011, είμαστε κάτοχοι μιας ιδιόκτητης έκτασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή Λιοφάντεζα της Τανάγρας, κοντά στα μνημεία της ομώνυμης αρχαίας πόλης στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία.

Μετά το πρώτο διάστημα από την αγορά του, αναζητώντας τι θα μπορούσε να ευδοκιμήσει σε ένα άριστο ξηρό περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες ηλιοφάνειας – μικροκλίματος που είναι ένα από τα καλύτερα της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και τη στροφή των καταναλωτών σε ποιοτικά Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, γεννήθηκε η ιδέα της καλλιέργειας του αρχαίου σπόρου δίκοκκου σιταριού γνωστού στις μέρες μας με την ονομασία  Ζέα, διάσημο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις υψηλής διατροφικής αξίας ιδιότητες του.

Για αυτό το λόγο μετά από αρκετό ψάξιμο, τρέξιμο, κόπο τελικά καταφέραμε και βρήκαμε από την περιοχή της Κατερίνης τον αρχαίο σπόρο, αρχίζοντας την καλλιέργεια του στο κτήμα μας.

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί.

Ταυτόχρονα έγιναν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το κτήμα μας να περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και τις φάσεις που εδώ και τρία χρόνια χρειάζονται ώστε να είναι πιστοποιημένο βιολογικής καλλιέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο, και την περιοχή.

 

Το κτήμα μας είναι περιφραγμένο και υπάρχει και δεύτερη φυσική περίφραξη από πικροδάφνες που λειτουργούν σαν φυσική ασπίδα προστασίας!

Κυρίως όμως, θέλαμε να παράγουμε με χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα από το Δίκοκκο σιτάρι μας, εξαιτίας των τρομερών ιδιοτήτων μετά και την χημική ανάλυση που κάναμε σε πιστοποιημένο χημείο με τις κατάλληλες αναλύσεις.
Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων από το σπόρο που παράγουμε στο κτήμα μας, μας έδωσαν το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσουμε στην μεταποίηση του αρχαίου σπόρου που ξαναγεννήθηκε στην  Γη μας, δίνοντας τους το  χαρακτηριστικό των super foods.

Ο παραδοσιακός πετρόμυλος του Βασίλη με πέτρες Νάξου αποφλοιώνει μερικώς και αλέθει ολόκληρους τους κόκκους του σιταριού Ζέας (πίτουρο – ενδοσπέρμιο – φύτρο) χωρίς να καταστρέφει και να απομακρύνει τις ευεργετικές για τον οργανισμό βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι για την παραγωγή της κοινής φαρίνας αλέθεται μόνο το ενδοσπέρμιο.

Αυτή τη στιγμή παράγονται τρία προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και είναι αλεύρι, πλιγούρι, καρπός.

Τα προϊόντα μας

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και παραγγελίες από το κατάστημά μας.